DIENSTEN

Paint Protection Film

Paint Protection Film (Ook wel “PPF” genoemd) is een volledig transparante en zelfherstellende beschermfolie voor auto’s. Deze auto beschermfolie beschermt voertuigen tegen de dagelijkse risico’s van buitenaf. Wij werken uitsluitend met XPEL folie en zijn XPEL certified installer

Met Paint Protection Folie houd je het lakoppervlak van jouw auto als nieuw, zelfs na jarenlang intensief gebruik

Waarom kiezen voor Paint Protection Folie

Tegenwoordig zijn de auto-oppervlakken complexer en gevoeliger voor schade dan ooit tevoren. De lak van een auto is vatbaarder geworden voor steenslag, dankzij de meer geavanceerde aerodynamica en uitvoeringen. Daarnaast is de moderne auto nu veel groter dan zijn voorgangers. Maar als we dan kijken naar bijvoorbeeld parkeerplaatsen, dan zijn deze juist veel kleiner geworden.

Omgevingselementen, verslechtering van het wegdek en puin zorgen ervoor dat jouw voertuig constant risico loopt op lakbeschadiging. Paint Protection Film helpt jouw voertuig in een goede conditie te houden. Dit komt door een vrijwel onzichtbare beschermfolie, die we aanbrengen op jouw voertuig. Zo minimaliseer je steenslag en biedt het bescherming tegen krasjes en insectenvlekken. Uiteindelijk zorgt dit er natuurlijk voor dat jouw investering goed beschermt blijft, en helpt het de inruilwaarde van jouw voertuig te behouden.

Bescherm je de lak, dan bescherm je jouw investering.

 

Wat is Paint Protection Film nou eigenlijk?

Paint Protection Film is een doorzichtige Polyurethane beschermfolie voor auto’s, die kan worden aangebracht over jouw auto of onderdelen daarvan. Zo bescherm je jouw voertuig tegen krassen, deukjes, steenslag, vogelpoep of andere risico’s. Daarnaast is het PPF ook nog eens een zelfhelend, waardoor lichte krassen en beschadigingen uit zichzelf verdwijnen. 

Paint Protection Film is verkrijgbaar in meerdere varianten. De meest bekende zijn de glans of matte afgewerkte folies. Maar ook zijn PPF folies verkrijgbaar in hoogglans zwart of zelfs getinte transparante folies voor het smoken van bijvoorbeeld koplampen.

 

Het onderhoud van een voertuig met PPF, waar moet je op letten.

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat je de aangebrachte Pant Protection Film ten minste 48 uur laat uitharden, voordat jouw voertuig gewassen kan worden. De lijmlaag die wordt aangebracht kan zo volledig uitharden en het vocht kan volledig verdampen.

Wassen en afspoelen

Ga je jouw voertuig wassen of afspoelen gebruik dan ten alle tijden alleen synthetische autowas met een schone microvezeldoek of zeem. Gebruik absoluut geen natuurlijke autowas of gekleurde autowas. Alleen heldere of witte autowas zijn geschikt. Voor het drogen kan je een normale microvezeldoek gebruiken. 

Ook is het natuurlijk gebruikelijk om een voertuig te wassen of af te spoelen met een hogedrukreiniger. Dit kan je nog steeds na het aanbrengen van PPF. Echter moet het mondstuk ten minste 1 meter van de randen van de folie weg worden gehouden. Zo voorkom je loslaten van de folie. Richt daarom nooit te dicht op de folieranden.

Zit er verontreiniging zoals vogelpoep of insecten op jouw voertuig, was deze dan zo snel mogelijk weg. Laat je dit voor een langere tijd op de folie zitten, dan kunnen er vlekken ontstaan.

Wat moet je vermijden

Reinigingsmiddelen op basis van oplosmiddelen, insectenverwijderaars, ontvetters of andere schuurmiddelen zijn niet geschikt om te gebruiken. Vermijd deze dan ook altijd!

 

Veel gestelde vragen over Paint Protection Film

 
Heeft de folie een negatieve invloed op de autolak?

Nee absoluut niet. De onzichtbare folie beschermt juist de lak tegen schade en houdt hem in ‘showroomconditie’.

Zal de lak van een auto op den duur vervagen onder de zon?

Ja, elke lak doet dit. Pant Protection Film verkleurt niet en is UV-stabiel, maar de folie zorgt ervoor dat UV-straling doorgelaten wordt. Er is bewust voor gekozen UV-straling door te laten, zodat de lak altijd zijn kleur behoudt.

Kan Paint Protection Film verwijderd worden?

Ja! De folie wordt aangebracht met een acryllijmlaag, waardoor de folie ook na jaren nog veilig verwijderd kan worden. Ook zullen er geen resten achterblijven en zal de lak niet aangetast worden.

Voorgaande projecten

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN