Ramen tinten

De ramen tinten van jouw auto doe je bij The Wrapbox, waar je verzekerd bent van kwaliteit en service! Wat je reden ook is bij ons kan het allemaal, want wij tinten alle soorten ramen. Lees hieronder meer over het tinten van ramen, percentage lichtdoorlatendheid en de voordelen die hebt van geblindeerde ramen.

Over ramen tinten

Het tinten van autoramen is een snelle en eenvoudige manier om een luxere uitstraling te geven aan jouw auto. Desondanks zijn er wel regels aan verbonden waar wij ons dan ook altijd aan zullen houden.

Volgens de Nederlandse wetgeving is het tinten van ramen, ook wel blinderen genoemd, volledig legaal. Echter alleen als dit wordt gedaan binnen de opgestelde regels. Voor het tinten van de ramen wordt er gekeken naar twee zaken, namelijk welke ramen er getint zijn en het percentage lichtdoorlatendheid. Zo moeten de voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten minimaal 55% van het licht doorlaten. Als jouw auto links en rechts een buitenspiegel heeft, mogen de achterzijruiten en de achterruit een lagere lichtdoorlatendheid hebben.

Foto 30 08 2022 15 12 21

Ramen tinten door een professional

Ondanks het feit dat ramen tinten een snelle en eenvoudige manier is voor het upgraden van jouw auto, is het belangrijk dat het wordt gedaan door een professional. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete of zelfs invordering van het kentekenbewijs. Dit risico loop je niet als je de ramen laat tinten bij The Wrapbox. Wij leveren vakmanschap en gebruiken uitsluitend folies van hoogwaardige kwaliteit. Zoals hierboven beschreven kan je, mits je een linker en rechter buitenspiegel hebt, zelf kiezen voor het percentage lichtdoorlatendheid van de achter- en achterzijruiten.

Je kan hierbij denken aan het volgende:

5% word bijvoorbeeld veel gebruikt bij bedrijfswagens en grijze kentekens.

20% Is de meest gebruikte tint voor personenauto’s. Deze tint wordt bij veel fabrikanten vanaf de fabriek geleverd.

35% Is een lichtere tint dan de 20% en word vaak gekozen voor het geven van een subtielere en ‘old school’ look.

Benieuwd naar alle opties? Wij adviseren je graag! Maak snel een afspraak en krijg de beste optie voor jouw auto.


Voordelen van ramen tinten

Ramen tinten is niet alleen mooi voor het oog, maar kent ook nog vele voordelen. Zo zijn getinte ramen zonwerend en beschermen je tegen verblinding van de zon. Maar het beschermt ook het interieur van jouw auto tegen verkleuring. Door de ramen te tinten houdt je Uv-straling tegen en kan je langer genieten van een mooi interieur. Ook zorgt de zonwerende folie ervoor dat jouw auto koel blijft, zelfs na een hele dag in de zon.

Om de warmte tegen te gaan zijn er speciale folies ontwikkeld met keramische deeltjes tussen de lagen in. Let wel op, warmte komt ook via het dak en andere delen van de auto naar binnen. Een warmte werende tintfolie werkt alleen tegen de directe warmte die door het glas gevoeld wordt.

Daarnaast heeft de autoruitfolie een warmte-absorptiewaarde, waardoor de ramen minder snel beslaan. Ook zorgt het ervoor dat de temperatuur in jouw auto constant wordt gehouden, waardoor je meer brandstof bespaard. De folie zorgt er namelijk voor dat de auto snel warm of koud wordt en blijft.

Tot slot zorgen getinte ramen voor meer privacy. Door de folie kan men minder goed naar binnen kijken en zien wat er in de auto ligt.

Een afspraak inplannen voor ramen tinten? Bel met ons of neem contact op!


Voorgaande projecten

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN